26 Ekim 2009 Pazartesi

Efsane Maçlar serisi - I

Cibona Zagreb - Fenerbahçe ~ 10 Şubat 1999 - Euroleague 2. tur eleme grubu maçı: Fenerbahçenin ilk defa katıldığı Euroleague'te ikinci tur grubundaki 5. maçı. O sene FB efsane bir kadro kurmuş olmasına ilk turda önce Mahmoud Abdul-Rauf u sonra da Marko Miliç'i kaybetmişti. Bu adamların yerini de Kalamiza ve Lokmanchuk gibi adamlar dolduramadı tabii ama o sene İbrahim Kutluay'ın yılıydı ve birçok maça damgasını vuruyordu İbo. Çok sevmezdim kendisini ama oyununu takdir ederdim. Belki de o sene Abdul-Raufun gönderilmesinde başrolü oynamıştı ama konumuz bu değil:)
Zagreb deplasmanı her zaman çok zordur. Bu maçın da öyle olacağı belliydi. Ama Fenerbahçe maça İbonun mükemmel oyunuyla süper bir başlangıç yaptı. FB maçı sürekli önde götürürken İbo el üstünden inanılmaz şutlar atıyordu ve savunmacılarını çıldırtıyordu. Josip Vrankoviç, giren o kadar muazzam şuttan sonra çözümü bulmuş gibiydi. İboyu tamamen yapışarak savunmaya başlamıştı. Mecazi anlamda söylemiyorum bunu:) Vrankoviçin savunması artık abartıya kaçmıştı ve tam bu sırada Vrankoviç İboyu sakatladı. Sanırım İbonun kaşı açılmıştı. Zaten o senelerde İbo her daim burnundan, kaşından sakatlanırdı. Yine yakın savunma yaparken Vrankoviçin dirseği İbonun yüzünde patlamıştı. (Bir pozisyonda da İboyu bloklamayı başarmıştı) İbo 6-7 dakika dışarda durmasına rağmen maçı 41 sayıyla tamamlamıştı. 40 dakikanın tamamını oynayabilseydi kesin 50 yi  geçerdi. Ama İbonun bu mükemmel performansı, Zan Tabak'ın büyük hatası yüzünden galibiyetle ödüllendirilememişti. Son saniyelere 2 sayı önde girmişti Fenerbahçe ama son hücum Cibona'daydı. Sanırım Marcelicle kullanmışlardı bu hücumu ama başarılı olamamışlardı. Zor pozisyona rağmen ribaundu alabilecek durumda olan Zan Tabak üstadımız, topu tokatlamayı tercih edince top Chucky Atkinse gitti.(Daha sonra Detroit ve Lakersta oyanayan ve halen NBAde Oklahama Thundersta olan) Katil bebek Chucky rezil oynadığı o maçın sonunda Tabak'ın pasını çok güzel yakalamış ve güzel bi üçlükle skoru tayin etmişti. 85-84

Atkins abi son sözüm sana; madem maçın sonunda böyle süper bi üçlük atıcan niye maç boyu bu kadar kötü oynuyosun? Deli oluyorum böyle adamlara:)

PS: Bu pozisyonun aynısını "Robert Horry 2002 NBA Playoff Western Finals" yazarak Youtubedan izleyebilirsiniz:) Burada Zan Tabak'ın yerinde, Yugoslavya milli takımından eski arkadaşı efsane Vlade Divaç'ı görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder