16 Ekim 2009 Cuma

2009 / 2010 Sezon Öncesi Değerlendirme

Bu sene TBL ile ilgili genel olarak gördüğüm görüntüyü ve sezonla ilgili olarak tahminlerimi burada yazmak istedim.

Tahmini ilk 8 için sıralamam ve bu takımların genel durumu:
Efes Pilsen: Daha önce ligi Fenerbahçe Ülker'in birinci sırada bitireceğini düşünüyordum ama Ermalin katılımıyla bu durumun değişeceğini düşünmeye başladım. Kerem - Rakoçeviç - Thornton - Kaya - Kasun beşiyle sahada olacak olan Efes Pilsen'in şu anki görüntüsü beklentilerimin altıda. Ama Rakoçeviçin Cumhurbaşkanlığı Kupası maçındaki süper görüntüsü ve Nachbarın illaki performansının artacak olması Avrupa düzeyinde de büyük başarıların gelmesine yönelik olan umutlarımı arttırıyor. Kasundaki form düşüklüğü biraz üzücü ama Santiago bu açığı Avrupada kapatacaktır. Guard rotasyonu bence mükemmel. Ermalin katılımıyla uzun rotasyonu da mükemmele yakın oldu. Biraz da şansımızın yardımıyla bence Real Madrid - Barcelona - Olympiakos - Panathinaikos takımlarından birisini geçip Final - Foura kalacağımıza inanıyorum.
Yedekler: Nachbar, Smith, Shumpert, Ermal, Sinan, Ender, Santiago

Fenerbahçe Ülker: Bence 4 numaradaki eksiklerini iyi bir transferle ya da Enes Kanterle kapatabilselerdi şu an çok farklı şeyler söyleyebilirdim FB Ülker için. Çünkü bence 4 numarada Mirsad iyileşse bile (Rasimi hiç saymıyorum) savunma açısından büyük bir sıkıntı yaşayacakları kesin. Çünkü Mirsad 2004ten beri savunma yapmayı bırakmış durumda. Ama kısa rotasyonu Solomon a rağmen çok etkileyici. Tabii buradaki farkı Solomon ın formu yaratacak. Ömer Aşık, Ersan İlyasova ile birlikte benim en favori Türk oyuncularım. Ömer şutunu ve özellikle serbest atış yüzdesini mutlaka geliştirecektir. Çünkü Onun karakteri Onu sürekli gelişmeye yöneltiyor bence. 2006 Ümitler Avrupa şampiyonasını hatırlayın ve bir de şimdiki Ömer'e bakın...
İlk beş: Solomon - Giricek - Preldziç - Mirsad - Ömer Aşık. Yedekler: Greer, Ömer Onan, Oğuz, Semih, Kinsey

Beşiktaş CT: Keşke bir de iyi pivot alsalardı, ne güzel olurdu diyorum. Baxter biraz kısa kalıyor ve savunma gücü çok yüksek değil. Ama Chatman, Engin, Muratcan, Newley, Haluk gibi kısalar BJK CT için umut verici. Kerem ve Arın'ı da hazırlık maçlarında beğenmiştim. Fletcher çok eleştirilmişti Rusyanın en kötü takımından geldi diye ama O da hiç sırıtmadı bence. Cevher de çok kaliteli bir uzun.
İlk beş: Chatman - Engin - Newley - Cevher - Baxter. Yedekler: Muratcan, Haluk, Fletcher, Kerem Özkan

Galatasaray CC: Benim bu sene sürpriz beklediğim takım Galatasaray CC. Pivot almamış olmalarına rağmen burada Cemal Nalga'nın uzun süreler bularak kendisini geliştireceğini düşünüyorum. Hatırlayalım Hüseyin Beşok 98-99 yılında 23 yaşında ilk defa uzun süre almaya başlamış ve önceki sezona göre inanılmaz bir çıkış yakalamıştı. Ben GS CCun forvet poziyonundaki oyuncularını çok kaliteli buluyorum. Buradaki oyunculardan Wilkinson ve Jasaitis birçok Euroleague takımında oynayabilecek oyuncular. PG Washington ise biraz soru işareti. Makedonya milli takımında izlediğimde iyi gözükmüştü ama hazırlık maçlarında pek tatmin edici değildi. Bence GS CC için Evren'in ve Can Akın'ın performansları belirleyici olacaktır. Bakalım Evren Büker gelişimine devam edebilecek mi..
İlk beş: Washington - Evren - Jasaitis - Wilkinson (Rancik) - Cemal. Yedekler: Can, Murat, Tufan, Polat

Türk Telekom: Bence bu sene Serkan'ın geri dönüş yılı olacak. Ondan çok ümitliyim. Türk Telekom'un da guard rotasyonu gerçekten güzel. Mallet, Tutku, Soner, Serkan burada iyi işler yapacaklar. Owens ve Wilson benim için soru işaretleri şu an. Dudley ve Lang da iyi pivotlar ama çok üst düzey değiller maalesef. Hüseyin de artık kariyerinin sonbaharına gelmiş bir oyuncu. 35 yaşında bir pivotun Avrupa maçlarıyla birlikte uzun bir sezonu yüksek performansla tamamlaması bana zor gözüküyor.
Telekom bence yine lige renk katacak takımlardan birisi olacak ama en yüksek sıralara ulaşamayacak bence.
İlk beş: Mallet - Serkan - Owens - Wilson - Hüseyin. Yedekler: Tutku, Soner, Bekir, Dudley, Lang

Banvit: Bu sene bence en büyük patlamayı yapacak ve güçlü takımların baş belası olacak olan takım olacak Banvit. Bence bu kadro bu şekilde 6. sırada ligi bitirebilirse play-offlarda da sürpriz yapabilir. Barış Ermiş bence bu sene kariyerinde sıçrama yapacak. Bence Barış süper bir oyuncu. Neden bugüne kadar kendini ispatlayamadı anlamış değilim. Gerçi hala genç(24 yaşında). Chuck Davis belki bu sene MVP olabilecek bir oyuncu. Williams savunmada iyi olmasa da hücum gücü müthiş bir uzun. Biraz kısa ama kalıplı. Yunus Çankaya müthiş bi şutör. Barış Özcan'ı çok beğenmesem de O da katkı verebilen bir oyuncu. Goran Cakic 2000 ümitler Avrupa Şampiyonasında Yugoslavyanın en skorer oyuncusuyudu:)) Radmanoviçin önünde. Nerden nereye:) Keith Simmons ta fena değil. Eee daha ne olsun. Ha unutmuşum: Ah bir de Barış Hersek beklediğimiz patlamayı yapabilse.
İlk beş: Barış Ermiş - Simmons - Yunus - Davis - Williams. Yedekler: Cakic, Barış Özcan, Barış Hersek

Kepez: Türkiye Kupası elemelerinde de gördük ki bu adamlar iyi bi şeyler yapacaklar bu sene. Tab Baldwin i getirmelerine çok sevinmiştim ama son maçtaki davranışları çok üzdü beni. Yakışmadı kendisine. Gordon, Buckman, Stanojeviç kaliteli yabancılar. Cüneyt ve Ersin de çok kaliteli Türk oyuncular. Bakalım beklentileri karşılayacaklar mı...
İlk beş: Cüneyt - Gordon - Ersin - Buckman - Stanojeviç. Yedekler: Shan Foster, Fatih Solak

Pınar Karşıyaka: Güzel İzmirin güzel takımı. Hem kendi yetiştirdiği hem de transfer ettiği genç oyunculara verdiği önem ve bulduğu NCAAden yeni mezun süper yetenekli yabancılarıyla Pınar KSK her zaman takdir ettiğim bir takımdır. Bu sene de çok can yakacaklar. Bosman oyuncuları Mihajloviç biraz kötü gözüküyor ama napalım bu paraya bu kadar. Gözlerim Stefanov, Pachoutine, Kaya ve Miliçeviç li kadroyla arka arkaya Tofaş'ı, Efes'i, Ülker'i yendikleri günleri arıyor ama yapacak bi şey yok.

İlk beş: Holston - Toolson - Birkan - Furkan - Smith. Yedekler: Valentin, Erhan Y., Mihajloviç, Emre Bayav

Erdemir, Mersin, Daçka ve Bornova bunlara yakın dururlar diye düşünüyorum. Oyak Renault ve Tofaş düşme favorilerim.

MVP adaylarım: Igor Rakoçeviç, Chuck Davis, Josh Shipp, Ömer Aşık

MIP adaylarım: Barış Ermiş, Hakan Demirel

En iyi genç 5: Hakan Demirel (hala genç oyuncu sayarsak), Melih Mahmutoğlu(Birkan Batuk), Furkan Aldemir, İlkan Karaman, Cemal Nalga(Bora Hun Paçun)

En iyi 5; Igor Rakoçeviç , Serkan Erdoğan, Chuck Davis, Kaya Peker, Ömer Aşık

Ek olarak:
* Hakan Köseoğlu yine 15s 7a ortalamalarını yakalar ama milli takıma seçilemez.
* Serkan Erdoğan eski günlerine geri döner:)
* Barış Ermişe nedense çok güveniyorum:)
* Daçka ve Bornova çok sürpriz yapar gibi geliyor bana.

Edit: Aliağa Quinton Hosley i, Antalya da Patrick Femerling i aldı. Dengeler değişebilir. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder