30 Ağustos 2010 Pazartesi

Yunanistan'ın iğrenç galibiyetlerine bir yenisi daha eklendi.


Sakın salak ırkçılık yaptığım düşünülmesin. Sadece son 5 yıldır Yunaninstan'ın saçma sapan bir şekilde kazandığı maçların sayısının çok olması ve bu maçları iğrenç stile sahip oyuncular(Spanoulis, Diamantidis, Chatzivretas, Bourusis) sayesinde kazanması çok sinirime dokunuyor. Bugün de Porto Riko karşısında hiç hak etmedikleri bir galibiyet aldılar. Hakemlerin desteği gören gözlerden kaçmadı. Son 13 sayısının tamamını faullerden buldu Yunanistan. Sadece bu istatistik bile yeterli başlıkta yazdıklarımı açıklamak için. Ama işte Yunanistan'ın bu kötü stilli oyuncularının hepsi çok akıllı ve çok üst düzey oyuncular. Başarıları da bu sayede geliyor zaten ama umarım yakında buna bir son verilir. Geçen sene çeyrek finalde, sonuna kadar hakkettiğimiz maçı elimizle verdik onlara. Bu maç belki de benim için en sinir bozucu olanıydı ama diğer efsane Yunanistan maçlarını da hatırlatmak istedim.
2005 Avrupa Şampiyonası yarı finali: Yunanistan 67-66 Fransa. Son 1 dakikaya 7 sayı geride girdikleri maçı inanılmaz bir şekilde kazanmışlardı. Fransa'ya çok yazık olmuştu. Turnuvanın açık ara en iyi basketbol oynayan takımıydılar.
2006 Dünya Şampiyonası grup maçı: Yunanistan 69-66 Avustralya: Bütün maçı önde götüren Avustralya son 30 saniyede 2 top kaybedip 2 üçlük yiyince maçı vermişti.
2007 Avrupa Şampiyonası çeyrek finali: Yunanistan 63-62 Slovenya: Son 2:30 a 9 sayı farkla önde giren Slovenya, maç boyunca hep doğruları yaptı, Yunanistan'dan çok çok daha iyiydi... Ama son 2:30'da ne olduğunu hiç birimiz anlamadık... Tatilde maçı izlerken basketbolu benim gibi çok seven ağbim ve Halil'le birlikte hayattan soğumuştuk.
2009 Avrupa Şampiyonası yarı finali: Yunanistan 76 -74 Türkiye: Bizim 39 dakika boyunca önde götürdüğümüz ama anormal miktarda hücum ribaundu verdiğimiz için bir türlü vurup geçemediğimiz bir maç olarak aklımda kalan bu maçın son 2 dakikasına 7 sayı önde girdik. Son dakika içinde hızlı hücumda Ersan'la çok kolay bir sayıyı kaçırdık, Ömer'le boş bir şutu değerlendiremedik ve Spanoulis ile Printezis'ten gelen üçlüklerle geriye düştük. Ender Arslan maçı uzatmaya götüren turnikeyi attı ama uzatmada yine Spanoulis'e direnemedik.

Yunanistan'la oynadığınız maçı kazanmak için maçın kritik anlarını iyi oynamalı, kendinize güveniniz tam olmalı, son dakikaya 10 sayı önde bile girseniz farkı arttırmak için hırslı oynamalısınız. Onların her türlü tahrik tekniklerine de karşılık verebiliyor olmalısınız. Son 4 turnuvanın 3ünde (2006 final, 2007&2009 yarı final) onları yenebilen İspanya'nın hangi taktikleri kullandığını cümle alem görüyor artık. Biz de benzer şeyler yapmalıyız demiyorum ama mental olarak Yunanistan seviyesinde olmalıyız. Maç sonunu oynayabilirsek bu kötü Yunanistan'ı rahat yenebileceğimiz düşünüyorum açıkçası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder