29 Ağustos 2010 Pazar

Türkiye - Rusya: 65-57 (2de 2 oldu, güzel oldu)


Beklediğim gibi çok zor bir maç oldu. Hücumda kötü bir günümüzde olmamıza rağmen savunmada yine çok iyiydik. Özellikle 2. çeyrekte Rusya'ya çok zor anlar yaşattık. Kerem Gönlüm ve Sinan Güler sahadayken böyle olması çok doğal geliyor artık zaten bana.
Hidayet'in ilk yarıda çok kötü oynamasına rağmen Ender'in ekstra üçlükleri bizi önde tuttu. Ersan'a gerekli hücumları hazırlayamamamız çok üzücüydü. Bir türlü ritm bulamadık ama savunmadaki başarımız ve pota altındaki üstünlüğümüz onların bizi yakalamasına engel oldu. 
İkinci yarıda da hep önde gitmemize rağmen hep bir stres vardı üstümüzde. Ama işte son çeyrekte Hidayet eski günlerini hatırlayıp bize de yeteneklerini sununca her şey düzeldi. Hakemler faulleri düzgün bir şekilde çalabilselerdi şimdi 15-20 sayılık bir farkın keyfini sürecek, belki de gereksiz yere havaya girecektir. Hakem Hidayet'e sportmenlik dışı faulü verdi ve 14 sayılık maç 9'la bitti. Bu da umarım bize bir ders oldu. 

Maçtan notlar: 
* Sinan Güler yine süperdi. Ergin Ataman'a ne kadar yüklensek yine de az gelir. 
* Dün kalitesini pek ortaya koyamayan Ömer Aşık, bugün beni bir kez daha haklı çıkardı.  
* Tanjeviç yine 3 uzunla oynamaya çalıştı bi süre. Bu geçici dönem yine bizi komaya soktu. Ama şimdi o Kerem'in Monya üzerinden attığı bir post-up sayısını göstererek kendini dahi sayacaktır. 
* Son çeyrekte uzun süre aynı beşle oynamamız yüzünden, rakibi tam vurup geçeceğimiz dönemleri iyi değerlendiremedik. Yorulduğumuz için basit topları rakibe sunduk. Tanjeviç'e selam olsun. Ya takımı rotasyon manyağı yapıyor ya da böyle saçmalıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder