26 Haziran 2010 Cumartesi

Ümit Milli Takım değerlendirmesi


Turgut Atakol Turnuvası'nda 5'te 5 yaparak şampiyon oldu bugün Ümit Milli Takımımız. Genel olarak Ümit milli takımımızı değerlendirmek istiyorum.
Milli takımımızın bazı bölümlerdeki savunma performansı gerçekten sevindirici. Bazen çok çok basit hatalar yapabilsek bile oyuncuların savunma gayreti son derece güzel. Neredeyse her oyuncudan az çok katkı alabildiğimiz için rotasyonu geniş tutup, sahada sürekli zinde bir beş bulundurabiliyoruz. Ama rotasyon bazı yerlerde zayıf. Pivot bölgesinde özellikle bu sorunu çok yaşıyoruz. İlkan ve Furkan'ın yedeklenmesinde hep sıkıntı yaşadık. Deniz Kılıçlı'nın sakat olmasının da etkisi var tabii.
Hücumda ise bazen çok güzel örnekler sunabiliyoruz. Uzunlardan oynamaya gayret ettiğimiz bölümlerde hep başarılı olduk. Forvet pozisyonunda da hiç sıkıntımız yok diyebilirim. Ama İbrahim Yıldırım tam bir oyun kurucu olmadığından ve Volkan ile Fırat da yeterli tecrübeye sahip olmadıklarından, bazen topu hücuma getirirken bile sıkıntı yaşayabiliyoruz.
Göze batan oyuncularımızı değerlendirecek olursak...

Furkan Aldemir: Turnuvanın MVP si seçildi. Söylenecek çok şey var aslında Furkan için. Enes'le ikisi sağlam adımlarla geliyorlar. Hücum opsiyonlarına bir şeyler katabilirse çok süper şeyler olacak gibi gözüküyor. Benzediği oyuncu: Mirsad Türkcan

İlkan Karaman: İlkan süper bir 4 numara olacak diye umuyorum. Top eline bu kadar yakışan bir uzun Türk oyuncu görmek çok çok zor. 86/87 jenerasyonu hep uzunlarıyla övünür ama 20 yaşındayken ne Semih ne de Ömer Aşık, İlkan kadar göze hoşa gelen basketbol oynuyorlardı...
Benzediği oyuncu: Darius Songalia

Melih Mahmutoğlu: Türkiye'de mevcut şutör guard eksikliğini dindirmesini umuyorum. Fiziği biraz yetersiz ama şutu bu kadar mükemmel bir oyuncu çok çok iyi yerlere gelebilir. Bu sene Quincy Douby yüzünden bir sene kaybetti ama ben ondan çok ümitliyim. Zaten zaman bulabildiği FB Ülker ve GS CafeCrown maçlarında da bunu ispatlamıştı. Galatasaray'da umuyorum ki iyi süreler bulabilecek.
Benzediği oyunucu: Serkan Erdoğan

Birkan Batuk: Birkan'dan açıkçası hücumda daha iyi şeyler bekliyordum ama yine de tatmin edici bir performans gösterdiğini söyleyebilirim.2-3 oynayan bir oyuncu için atletik özellikleri pek iyi olmasa da oyun zekası ve şut yeteneği ile hücumda etkili hale gelebiliyor Birkan. Savunması zaten gayet başarılı.

Can Maxim Mutaf: Melih'in yedeği olduğu için uzun süreler alamasa da kalitesini bence gösterdi.. Sinan Güler'in şut sokabilen hali diye gözlemledim ben Can'ı... Bir kere fundamental ı kesinlikle müthiş... Seneye ümit milli takımda ilk beşi kapacaktır ama asıl önemlisi bu sene kulüp takımında süre bulabilecek mi?

İbrahim Yıldırım: Barış Özcan'ın sakatlığının ardından playofflarda çokca süre bulabilmişti İbrahim Banvit'te ama orada Barış Ermiş'in yanında hep 2 numara gibi oynuyordu. Çok güzel maçlar da çıkardı playofflarda. Ama hala 1 numara mı 2 numara mı tam belli değil gibi. Bugünkü maçta da bir oyun kurucunun yapmayacağı hataları yaptı. Hücumun 5. saniyesinde 3lük atmak gibi. Tamam çok kritik anlarda da çok güzel sayılar attı... Ancak rakibin oyun kurucusu, yıldız adayı Toni Prostan'a baktığımızda 0 sayı, 8 rib, 13 asist ile oynadığını görüyoruz. Bu maça kadar Prostan hep yüksek skorlarla oynuyordu ama o da aynı Ukiç gibi gerektiği zaman skor atmaya yöneliyor, öncelik olarak takımı oynatmayı düşünüyor. Ülkemizde neden 1 numara yetişmediğini daha iyi anlayabiliyoruz sanırım.

Dikkat edilmesi gereken diğer isimler; İzzet Türkyılmaz, Göksenin Köksal...

Olumsuz düşüncelerime rağmen bugün çok güçlü bir Hırvatistan'ı farklı bir skorla yendik. Takımdaki 12 oyuncunun 10 tanesinin kalitesi çok çok yüksek. Ama üst seviyelerde Furkan, İlkan, Melih yerine Prostan, Delas ve Radoseviç daha çok duyacak olmamız (umarım öyle olmaz) beni şimdiden çok üzüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder