9 Temmuz 2010 Cuma

Yok artık Miami Heat


Shaq gittiğinden beri takıma doğru düzgün takviye yapmayan, hatta bir seneyi draftta ilk sıraları kapabilmek için harcayan, yıllardır yüksek kontratla kimseyi takıma dahil etmeyen Miami Heat, son iki günde inanılmaz bir iş başardı... Shaq'ın devasa kontratını eritebilmek için yaptıkları trade'lerin (S. Marion, J. O'neal) getirdiği yüksek kontratlardan bu sezonun sonunda kurtulup ve gözlerini free agent piyasasına çevirmişlerdi... Ve 2010 free-agent pazarına 40 milyon $ lık bir salary cap boşluğuyla girmişlerdi. Yani 2 süper yıldız almaya yetecek bir paraydı bu.
Önce Dwayne Wade'le anlaşıldı... Ardından Chris Bosh, son olarak da Lebron James...
Chris Bosh ve Lebron James i, karakterleri yüzünden günahım kadar sevmem ama Miami Heat, son yılların en mükemmel kadrosunu kurmuş oldu...Şimdi bunların yanına kafası çalışan bir oyun kurucu(Arroyo) ve ribaund çekebilen sıradan bir pivot(Magloire) ile şampiyonluğu rahatlıkla kovalayabilirler.

Bir araya gelen bu trio, aynı zamanda tarihi bir üçlüye de işaret ediyor... Micheal Jordan, Scottie Pippen, Horace Grant üçlüsü ilk şampiyonluklarını yaşadıkları 91 senesinde, 28,26,26 yaşlarındaydılar. Aynen Wade, Bosh ve Lebron un olduğu gibi. Acaba önümüzdeki 5 yılda bir hanedanlığa(Bulls Dynasty) mı tanıklık edeceğiz?  Amerikalılar nedense bu kelimeyi söylemeyi çok seviyorlar:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder