24 Temmuz 2010 Cumartesi

4 Numara için arayışlar..


Şu sıralar Efes Pilsen'in gündeminde 4 numara için yapılacak takviye var.. Bir sürü isim konuşulup durdu ama son günlerde duyduğum iki ismi çok olumlu buluyorum. Hemofarm ın genç yıldızı Milan Macvan ve Partizan'dan çok beğendiğim Lawrance Roberts. İkisinden birisi takımımıza katılırsa çok çok iyi olacak bizim için. Macvan'ın Raduljica ile beraber daha iyi oynayacağını düşünüyorum ama Roberts'la birlikte çok daha sert bir takım olabiliriz.
Bazı sitelerde Roberts için dandik oyuncudur falan denilmiş. Basketbolu sanırım kimse bilmiyor gördüğüm kadarıyla... Partizan geçen senenin en çok konuşulan takımıydı... Ona rağmen demek ki Türkiye'den Partizan'ın maçlarını izleyen pek kimse yokmuş..
Macvan'ı da 2007'deki dünya gençler şampiyonasında izlemiştim ilk olarak. Amerika'yı yenip şampiyon olan takımın Jeremic ile birlikte en önemli oyuncusuydu... 2008deki Avrupa ümitler şampiyonasında da Raduljica MVP olurken Macvan da en iyi beşte kendisine yer buluyordu. Şutu olan geleceğin önemli 4 numaralarından biri olarak görüyorum kendisini. Atletik özelliklerinin yetersizliği nedeniyle belki NBA yapamayacak ya da yapsa bile orada çok başarılı olamayacak bir oyuncu. Umarım Onu Efes Pilsen'de izleyebiliriz önümüzdeki yıllarda.

Bu arada Macvan'ın, Enes Kanter'in bu sene MVP si olduğu Nike Hoop Summit turnuvasının geçen yılki MVP si olduğunu belirteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder