6 Eylül 2011 Salı

Türkiye - Slovenya 95 -68 (eze eze devam ediyoruz)


Bu maça öyle bir başladık ki, kimsenin böyle bir şey beklediğini sanmıyorum. Mutlaka kazanacağımızı biliyordum ama böyle bir maç hiç ummuyordum.

Ersan'ın bir kez daha ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi cümle aleme. Yukarıdaki fotoğrafta smaçla bitirdiği hızlı hücumlardan birini görüyoruz. Hem koşan hem uzak mesafeli şutları isabetli sokan hem de bu kadar ribauntçu bir oyuncu bulmak çok kolay değil. Keşke biraz basketbola erken başlasaydı da fundamentalı biraz daha iyi olsaydı diye düşünüyorum :) Nowitzki'den bir farkı kalmazdı o zaman belki...

Sinan yine kenardan gelip maksimum katkıyı verdi takıma, Hido forvetleri oyun kurucu gibi besledi, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan Lakoviç'i kibar tabirle bitirdi. İlk hücumdaki çok zor attığı üçlükten sonra ortalıkta görünmedi bir daha Lakoviç. Bir söz de Kerem Tunçeri'ye. Bize çok turnuva kaybettirdi ama sonunda beklediğimiz oyuncu oldu Kerem.

Bir paragraf da savunmamız için açmak istiyorum. Son hazırlık turnuvasından beri inanılmaz bir güvenim var savunmamıza. Özellikle beklenmedik zamanlarda önde Kerem Gönlüm'le (yanlarda Sinan ya da Ömer) başlayan tam saha baskımız bence çok çok başarılı. Kerem Gönlüm kadar uyanık ve hızlı bir uzun bulmak pek kolay olmadığı için bu savunmayı O olmadan yapmamız çok zor oluyor. Ömer Onan ise savunmada bence zirve yapmış durumda. Spanoulis, Bykov, De Colo, Lakoviç... Hepsini denize döktü. Ama bence pota altında Ömer Aşık olmasa biz bu kadar iyi savunma yapamayız. Kısa oyunculara savunmada büyük bir güven sağlıyor Ömer.

Maç sonu da görülmeye değerdi :) Irmak Kazuk ve Hidayet Türkoğlu sohbeti:
IK: Sakin sakin.
HT: Hocam nasıl sakin olalım ya sen manyak mısın :)
hep beraber: lay lay lay lay laaaaaaaaay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder