17 Aralık 2009 Perşembe

Efes Pilsen'in Efsane maçları - IV

Efes Pilsen - PAF(Winnington Group) Bologna ~ 10 Kasım 1999, Euroleague 1. tur grup maçı:
Bir gün sonra Biyoloji sınavım olmasına rağmen kaçırmaya asla tahamül edemeyeceğim bir maçtı... Bu maçı o gün yerinde izleyenleri o kadar kıskanırım ki anlatamam. Guns'n Roses'ın dağılmadan önceki son halini İstanbulda izleyenler o konseri nasıl anlatıyorlarsa, bence o gün orda olan basketbolseverler de bu maçı öyle anlatabiliyorlardır... 96 yılındaki efsane Fenerbahçe, Teamsystem ve Stefanel maçlarını ayrı bir yere koyuyorum, beni en çok sevindiren maçlardan birisi olmuştur bu mücadele.
Bolognanın kadrosu müthiş ama o gün en büyük yıldızları Carlton Myers sakat olduğu için kadroda yok. Ama yine de Jaric, Basile, Karnisovas, Fucka, Vrankoviç gibi müthiş bir beşleri var. Efes Pilsen ise efsane beşiyle sahada: Mula - İbrahim - Hidayet - Drobnjak - Hüseyin... Maça öyle bir başlıyoruz ki, hiç kimsenin beklemediği bir skor oluşuyor bir anda... İbrahim ve Hidayet arka arkaya 3lüklerle dağıtıyorlar Bolognayı... 7 ya da 8 hücumdan arka arkaya 3lük isabet sağlayarak dönüyoruz. Hidayet'ten NBAde atmasına alışık olduğumuz ama o zaman Avrupada çok az oyuncunun yapabildiği fade away şutları izliyoruz. Herşey mükemmel... İlk yarı 55-34 tamamlanıyor...
İkinci yarı başlarken içimde biraz korku var. Bütün maç böyle yüksek yüzdeyle sokamayız diye düşünüyorum ama bu sefer de Mula başlıyor atmaya, İbrahim de ona eşlik ediyor. Hüseyin ribaund bırakmıyor. Bir tek Drobnjak o gün suskundu ama onun da yıldızlaşacağı maçlar gelecekti... 99-63 kazanıyoruz. İnanılmaz bir sonuç.
Maç sonu oyuncularımızın istatistikleri çok etkileyeci: Mula 18s, 6a - İbrahim 35 s - Hidayet 20s, 6r, 4a - Hüseyin 18s, 16r. Ve bu oyuncuların hepsi neredeyse maçın tamamında sahadaydılar.

O haftanın Fanatik Basketinin kapağı da hala aklımdadır: İbo 35 attı, PAF 3,5 :))

1 yorum: